Nå klarer jeg faktisk ikke å holde kjeft lenger!

Men noen ganger er denne bloggen relativt filtrert. I alle fall tok det ufattelig lang tid før undertegnede klarte å blogge om FILTER. Muligens fordi det påstås at jeg ikke er i besittelse av det nevnte filteret. Kaffefilter har jeg nok av, i alle fall på jobb. Filterkaffe også. Ellers så finnes jo både filtersigaretter, uv-filter og luftfilter. Alt finnes i umiddelbar nærhet. Intens googling av filter-begrepet avdekket at det finnes både et band som heter Filter og til og med en podcast med navnet på filter.net også.


Selfie av typen som ikke trenger filter.


I ferd med å filtreres.
 

Undertegnede har derimot en sterk fornemmelse om at utfordringen handler om et annet filter. Tenk-før-du-snakker filteret velger jeg å kalle det. Og som sagt: Noen påstår at enkelte, altså jeg,  ikke har det! Omverdenen skulle bare visst. Hvor ofte filteret faktisk slår inn. Og hva som hadde kommet omgivelsene for øret dersom ikke mye ble filtrert før det kom ut. Her har vi nemlig en som KAN holde kjeft. Litt. Av og til. Når det virkelig gjelder.

Det å tenke før man snakker er som å tørke seg før man driter! Dette er ikke mine ord, jeg har lest det på internettet, det skal jeg bare ha sagt. Men noen mener sikkert at det er sånn. I enkelte tilfeller tenker jeg at å tørke seg før man driter....ehhh, tenke før man snakker, er både ønskelig og nødvendig! Noen av oss kan nok med fordel øke frekvensen av tenk før snakk fra dagens nivå.Men så er det sånn for blant annet undertegnede da: hvorfor skal jeg tenke før jeg snakker når jeg ikke vet hva jeg skal si før jeg har sagt det? Og ikke minst når man er fullt i stand til å snakke underveis i tenkinga, da er det ikke godt å vite hvor tankespinnet og ordstrømmen ender til slutt!

Sjøl har jeg en kropp og et ansikt som, til tross for at påknappen på filteret står på «on», lever sitt eget liv! Når øya blir store, blikket måpende og underkjeven slapp samtidig som det kommer en lyd ut av kjeften som minner om «whææ», «åjjj» eller «jøss», så hjelper det liksom ikke å bråjustere filteret etterpå. Mottakeren har som regel skjønt tegninga. Det skjedde med kollegaen som hadde fått seg nytt mobildeksel av det mer, la oss si, prangende slaget. Og reaksjonen med ansiktet og lydene var altså undertegnede sine. Jeg er fortsatt imponert over dekselet. Og det vet kollegaen.

Så er det de tilfellene der en begynner å tenke alt for mye før en snakker. Da ender en jo gjerne med ikke å få sagt noe som helst. En slik situasjon kan sikkert ende med en del pinlig stillhet. Det er jo verst! Der har man også vært. Faktisk. For en stund siden. Irriterende slitsomt. Og de andre tilfellene der man kommer på etterpå hva man skulle ha sagt! DET er irriterende det! Å komme hjem fra et møte der diskusjonen har gått høyt og engasjert og SÅ komme på et lass av geniale argumenter, det er frustrerende og bortkastet det! Hau!


God plan!
 

Så: litt filter er nok å anbefale. Sies det. Et filter jeg mer enn gjerne skulle ha vært i besittelse av er det som min kollega og medblogger har på sin telefon. Vi velger å kalle det 40+-filteret. Det har den geniale egenskapen at alle selfier som tas med den har ei dus, utglattende farge som er mer enn godt egnet for enkelte av oss. Medbloggeren påstår derimot at filteret kun slår inn når jeg er med på selfien. Og at det i følge henne betyr at filteret kun slår seg på når det er virkelig nødvendig. Her må det nevnes at undertegnede er ubetydelig eldre enn eieren av 40+-telefonen. En vektlegging hun uten tvil kunne filtrert bort fra samtalen, etter min mening. NB: 40+-filteret er ikke sterkt nok for forsøk på duckface eller liknende øvelser. Det må dermed aldri forekomme!

For øvrig og både med og uten filter så syns jeg dette kan være en god leveregel:

Du skal mene det du sier, men ikke alltid si det du mener!

 

Heidi


Selfie med uv-filter, blant annet. Må ikke forveksles med det enda mer effektive 40+-filteret...
 

 

Og siden jeg glemte helt hva jeg hadde tenkt å utfordre deg på Ane-Cecilie, så får du nå en helt annen utfordring. Stikkordet er kjole. Muligens lurt å ha filteret påskrudd når temaet kommer opp, spesielt i lystig lag og hvis den er for kort i begge ender...

 

 

5 kommentarer

05.04.2017 kl.21:12

Hærlig😊rett og slett hærrrrrrli😊

utfordret

05.04.2017 kl.21:13

Takkerogbukker, Anonym :-)))

Ane Cecilie

05.04.2017 kl.21:41

Haha..det er ikke lov å juge - i følge min lystløgner på åtte😊. Har du virkelig opplevd pinlig stillhet??? Herlig skrevet😊

Nora Piscopo

05.04.2017 kl.22:07

Så flott innlegg! :)

utfordret

06.04.2017 kl.20:48

Takk, Nora Piscopo:

Skriv en ny kommentar

hits