JentefestJenter på fest. Akkurat nå har jeg litt greie på det, føler jeg. Har akkurat landet foran peisen etter meget hyggelig samvær og hyttetur med 10 jenter i ulik alder. Såpass ulik at alderen varierte med over 20 år og såpass hyggelig at musikken bare ble hørt sporadisk. Og ikke minst såpass hyggelig at undertegnede «forsov» seg til ryddinga i dag formiddag.

Det ble lite dansing på bordet på denne festen. Det ble ikke tid. Det ble derimot mye spising! Disse jentefestene inneholder en del mat. Med passende drikke til. Og de inneholder en god del snakk. Skravling rett og slett. Herregud for et støynivå. Det skravles om ungene, gubbene, jobben, interiør, soveposer, strikking (!), husdyr og lakris. Blant annet. Gjerne alt samtidig. Og noen synger og noen ler. Av og til hender det at noen griner også, men det er det lenge siden jeg har opplevd.


Veldig morsom lakris...førbilde! Foto: Ane Cecilie.
 

Og ikke minst alle mobilbildene og videoene som tas. Som nok skal ut på instachat og facetube alle sammen. I alle fall de uten dobbelthaker og slikt. Det som er fint er at etter det tredje bildet så gidder i alle fall ikke jeg  å holde inn magen mer, selv om en har kjole på og alt sammen. Holdningen til det hele blir mer avslappet, kan en vel si. Det er vel omtrent samtidig vi slutter å prøve å imponere hverandre med nye kjoler, styla hår og høye hæler også. Da er vi mer sånn: mat og vin er godt. Fyll opp! Skravling er topp! Og jeg er meg og jaggu er lakris morsomt! Mere vin!

Noen drar relativt tidlig. Noen legger seg relativt tidlig. Noen drar etter hvert. Og noen drar ikke, nesten. De blir til langt ut på dagen etter. Da kan det skje at noen andre har stått opp, ryddet og dratt hjem imens. Da kan man lett bli litt overrasket, innen man kommer seg, får gnidd det verste ut av øynene, tisset og funnet ut hva som er opp og ned. Da er det godt med kaffe. Noen ganger.

galleryhip.com

Jentefestene endrer seg vel litt med åra.  

Jentefest med 5-åringene forbinder jeg med: rosa, tyll, sukkerspinn, Frost-kake, lek, duk, ballonger...

Jentefest med 10-åringer: Marcus og Martinus, glitter, lipgloss, rosa, «elektrisk», kake, brus, «slalom"...

Jentefest med 15-åringer?da tenker jeg på: gutter, sminke, Justin Bieber, like bukser, like sko, likt hår, snap, rusbrus (?) (hau), selvkomponerte cupcakes...

Med 20-åringer på jentefest tenker jeg: rusbrus, vodka, kort-kort-kjole, sminke, hår, hæler, musikk, snus, taxi, utested, nach, snap, instagram, dagen derpå, rekonstruksjon og muligens walk-of-shame...

Med jentefest for 25-åringer (eventuelt 35-åringer, hva vet vel jeg) tenker jeg: rusbrus, øl, mat, skravling, snap til mann og barnevakt, «Går det bra der hjemme?», kjole, sminke, søndagsplaner, 2 timers søvn før barnebursdag dagen derpå...

Og jentefest for 29-åringer assosieres med: skravling, vin, mat, skravling, musikk, latter, skravling, kjole, skravling, snap(!), vin, skravling...osv. Sånn omtrent som det jeg nevnte før her. Noen av oss har blitt såpass rutinerte i en alder av 29ognoe at vi overhodet ikke og under ingen omstendigheter planlegger noe som helst dagen derpå! Selvinnsikt! Og heldigvis blir man ikke eldre, så jentefest er og blir jentefest!


Og det pleier å bli nok mat. Foto: Ane Cecilie.

Neste gang jeg skal i festlig lag blir det i toppen av et tre, med bål, ullstillongs, medbrakt sovepose og utsikt til skog og ødemark! Klientellet blir noe annerledes, men skravling og vin blir det. Garantert! Det gleder jeg meg helt vilt til!

 

Heidi

Og du kan få skrive nettopp om det å glede seg, Ane Cecilie. Det gleder jeg meg til å lese :-)

 


Skobildet er fra fysioterapeuten.no Så rart!

 

 

Én kommentar

Ane Cecilie

16.11.2016 kl.20:42

Herlig! Jentefester skal en ikke kimse av 😊. Jeg glær mæi 😉

Skriv en ny kommentar

hits