"...men noe særlig til husmor er du ikke, akkurat..."

Husmorpoeng hører jeg stadig om. Noen ganger er det noen som snakker om det live eller på nett. Som oftest leser jeg om det på facebook. Der er det stadig noen som påberoper seg å ha fått husmorpoeng. Da har de som regel vasket noe, bakt noe, eller i det minste ryddet i noe. Eller aller helst alt sammen på en gang. Tror jeg. Og selvfølgelig tatt bilde av prosjektet. Spising av nevnte bakverk gir nok dessverre ikke poeng. Ikke å rydde ut av tursekken heller, tror jeg.  Et kjapt bildesøk på google gir et slags svar på hvordan man får husmorpoeng: Boller! Mye! Og bakst forøvrig. Og en del bær.  Strikking. Og en del ryddige stuer, rene vinduer og pene blomster. Men mest boller.


Altaposten har nok fått husmorpoeng for disse bollene.
 

Her svever jeg rundt i det uvisse akkurat nå: undertegnede har nemlig BÅDE vasket og brettet klær OG pusset vinduer i dag! Poenggivende aktiviteter, vil jeg tro. Eller må vi opp et nivå? Genereres husmorpoeng kun om man koker og presser egen sylte til jul, for eksempel?

Jeg lurer på: Hva slags poeng er disse husmorpoengene? Hvem har bestemt at poengene deles ut? Hvor melder man dem inn? Og til hvem? Hvordan er poengberegningen? Hvor mange poeng gir klesvaskbretting i forhold til baking, for eksempel? Og hvor mange poeng får en for skjortestryking? Det tror jeg er mange! Får man fler om man stryker sengetøyet også, eller ender det med poengtrekk? (mohaha) Hvor mange husmorpoeng er det mulig å oppnå?  Hvor mange må man ha for å kunne bytte de inn i noe?

 Og sist men ikke minst: HVA i huleste får man når man har mange nok husmorpoeng?

Jeg har noen forslag:

  • Heder og ære?
  • Vin?
  • Sjokolade?
  • Vin og sjokolade?
  • Husmorferie?
  • Ny bukse?
  • Nytt strykejern
  • Vaskehjelp (oh, himmel!)

Jeg mistenker imidlertid sterkt at «premien» er gleden av å få vaske, bake eller rydde neste gang også! Vi er lurt! Igjen! Shait!

 

Heidi


Det er helt sikkert mulig å få husmorpoeng i dette miljøet...noen, ikke katta, har mistet kontrollen...
 

(Ps! Undertegnede har selvfølgelig ikke pusset vinduer og brettet klær akkurat i dag. Innlegget er fra den dagen jeg gjorde det...tidligere i år! Og sitatet i overskrifta er fra noen jeg kjenner som prater om sin mor. Noen som for øvrig er relativt god til å bake. Men arveløs.)


Absurdgalleriets variant av rørt tyttebær.
 

5 kommentarer

lisarorvik

06.11.2016 kl.11:35

Så morsomt innlegg :) (Har forresten ukens blogg, bli gjerne med)

utfordret

06.11.2016 kl.11:36

lisarorvik: Takk for det??

06.11.2016 kl.11:40

Og da blir neste utfordring/stikkord til deg Ane Cecilie: TID. Passer vel bra siden du akkurat har feiret de 29!

Ane Cecilie

06.11.2016 kl.22:10

Artig:) Tror husmorpoeng har noen med selvtillit å gjøre, men jeg har hørt sterke rykter om at de skal la seg byttes inn i Fanaråkturer og annet moro:)

Tid - gleder meg!

utfordret

07.11.2016 kl.17:40

Ane Cecilie: Shait! Kaster meg rundt og vasker eller baker noe tvert....eller ikke...Har planer om turer med eller uten inntjente poeng!

Skriv en ny kommentar

hits